طرز تهيه پلو مرغ آفريقايي ...


اصليت اين غذا مال غرب آفريقاست و اصولا در مقدار زياد و با مرغ كامل درست ميشه من با سينه مرغ درست كردم ولي با همون طعم سنتي و اصليش.

مواد لازم براي 4 نفر :

سير 2 حبه ( له شده و خورد شده)
آويشن خشك 1 ق چ يا 5 ميلي ليتر
سينه مرغ بدون استخوان 4 عدد
روغن 2 ق غ يا 30 ميلي ليتر
گوجه خورد شده يك قوطي كنسروي يا 400 گرم
رب گوجه فرنگي 1 ق غ يا 15 ميلي ليتر
آب مرغ كمتر از 2 پيمانه يا 450 ميلي ليتر
پودر ميگو خشك 2 ق غ يا 30 ميلي ليتر
فلفل چيلي سبز تازه 1 عدد ( دانه گرفته و ريز خورد شده)
برنج 3/4 پيمانه يا 350 گرم
آب 2 و 1/2 پيمانه يا 750 ميلي ليتر
آويشن تازه خرد شده مقداري جهت پاشيدن روي غذا


طرز تهيه :
از بين موادي كه گفتم اگر پودر ميگو خشك نداشتيد اشكالي ندارد بدون آن هم اين غذا خوشمزه مي شود.
ابتدا سير و آويشن را در ظرفي مخلوط كنيد و روي سينه مرغ بماليد و در تابه با روغن داغ سرخ كنيد تا روي مرغ كمي قهوه اي شود و بعد داخل بشقابي جدا بگذاريد.

پياز خورد شده را كمي تفت بدهيد تا نرم شود و بعد رب گوجه و گوجه خورد شده را اضافه كنيد و بگذاريد با شعله ملايم به مدت 15 دقيقه بپزد و گه گاهي هم بزنيد تا ته نگيرد و بعد از اينكه آب گوجه كم شد زير شعله را كم كنيد و مرغ را به داخل سس برگردانيد و با سس كاملا مخلوط كنيد و به مدت 10 دقيقه ديگر بپزيد و بعد آب مرغ و پودر ميگو و چيلي خرد شده را اضافه كنيد و بگذاريد تا به جوش بياد و به مدت 5 دقيقه بگذاريد .

* بپزد يا به اصطلاح خودمون تا آب خورشت بكار برود و يك سس غليظ داشته باشيم تا زمانيكه مرغ كامل بپزد و گه گاهي هم بزنيد تا ته نگيرد.

در همين حين برنج را بپزيد به اينصورت كه برنج را با آب و كمي از آب خورشت همان سس مرغ مخلوط كنيد و بگذاريد تا به جوش بيايد بعد شعله را كم كنيد و در قابلمه را ببنديد و بگذاريد با شعله ملايم به مدت 15 دقيقه بپزد تا برنج نرم شود و آب برنج تمام شود.

براي سرو اين غذا در 4 بشقاب جداگانه برنج قالب زده را بريزيد به اين صورت كه داخل كاسه اي را چرب كنيد و برنج را داخل آن ريخته و با پشت قاشق كمي فشار بدهيد و بعد بشقاب را روي سر كاسه بگذاريد و كاسه و بشقاب را با هم برگردانيد تا برنج قالبي از بشقاب خارج شود و دورتا دور برنج را سس مرغ بريزيد اگر ديديد آب سس زياد است كمي شعله را زياد كنيد تا آب بكار برود.

فيله مرغ را اسلايس كنيد و روي سس بچينيد و روي آن كمي آويشن تازه خرد شده بريزيد.

*مي گذاريم آب خورش به جوش بيايد و بعد غذا را در زير نقطه جوش آب صورت نيمه جوش نگه داشته تا نهايتا پخته شود يعني دماي مايع نبايد به حالتي برسد كه توليد حباب بخار كند به عنوان مثال انواع خورشت را براي بهتر جا افتادن و كامل پخته شدن با اين شيوه تهيه مي كنند.

برتري اين روش نسبت به آب پز كردن سريع و جوشيدن كامل اين است كه تكه هاي گوشت و سبزيجات تكه تكه و له نمي شوند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد