مواد لازم :
1. سيبزميني بزرگ: دو عدد
2. گوجهفرنگي بزرگ: دو عدد
3. روغن: يك قاشق غذاخوري
4. عصاره قلم گوسفند: يك كاسه متوسط
5. زيره سبز: نصف قاشق چايخوري
6. دانه خردل: نصف قاشق چايخوري
7. زردچوبه: نصف قاشق چايخوري
8. فلفل دلمهاي بزرگ: يك عدد خرد شده
9. نمك: نصف قاشق چايخوري
10. آبليموي تازه: نصف قاشق غذاخوري
11. زنجبيل: يك قاشق غذاخوري خرد شده
12. جعفري: 10 ساقه خرد شده
13. آب: به مقدار لازم
روش تهيه:
1. سيبزميني را نيمپز كرده و صبر كنيد خنك شود. سپس آنها را پوست كنده و به صورت خلالي بزرگ خرد كنيد. تابه بزرگي را برداريد و داخل آن روغن بريزيد. گوجهفرنگيها را خرد كنيد و داخل قابلمه توگود، ويژه پختن سوپ بريزيد. پس از آنكه كمي تفت داده شد، زيره، خردل، فلفل خرد شده، نمك و زنجبيل را داخل آن بريزيد.
2. اكنون زير شعله را كم كنيد اما مخلوط اين مواد با گوجهفرنگي را هم بزنيد تا مانند سس نسبتا غليظي درآيد. سيبزميني را به مواد داخل قابلمه اضافه كنيد. سپس كمي آب داخل آنها ريخته و عصاره قلم گوسفند را به آن اضافه كنيد. زير شعله را كم كنيد تا سوپ جا بيفتد. يك ربع پيش از سرو سوپ، آبليمو را داخل سوپ بريزيد. سوپ را داخل كاسههاي كوچك ريخته و روي آن را مانند تصوير با جعفري تزئين كنيد.
نظر متخصص تغذيه چيست؟
يك پيش غذاي مفيد
مواد اوليه اين سوپ، گوجهفرنگي و سيبزميني است. هر دوي اين خوراكيها منبع ويتامين C هستند. علاوه بر اينكه فلفل سبز نيز حاوي اين ويتامين است. بنابراين با خوردن اين سوپ، سيستم ايمني بدن تقويت ميشود. علاوه براينكه ويتامينC آنتياكسيدان بوده و مانع از ابتلا به انواع سرطانها شده و به حفظ سلامت پوست نيز كمك فراواني ميكند.
عصاره قلم گوسفند نيز حاوي همه تركيبهاي مفيد داخل گوشت قرمز است. بنابراين اضافه شدن آن به اين سوپ، كيفيت آن را چند برابر ميكند. دانه خردل به دليل تندي كه دارد به افزايش متابولسيم بدن كمك ميكند. بنابراين ميتواند كليد كاهش وزن باشد.
سبك بودن اين غذا يكي از ويژگيهاي ديگر آن است، بنابراين مصرف آن به عنوان پيشغذا گزينه مناسبي است. براي آنكه اين سوپ سالمتر باشد، بهتر است به جاي اضافه كردن آبليمو در آخرين مرحله پخت، آن را بعد از سرو سوپ كنار هر ظرف بگذاريم تا به اين ترتيب ويتامين C موجود در آن خيلي از بين نرود.
نظر متخصص طب سنتي چيست؟
گرم مزاجها نخورند
آنهايي كه از آداب و رسوم غذا خوردن مردم هند آگاه هستند، ميدانند كه مردم اين كشور علاقه خاصي به چند ماده غذايي مانند گوجهفرنگي، برنج، سيبزميني و انواع حبوبات و غلات دارند. ادويهها نيز جايگاه خاصي در سنت تغذيهاي مردم هند دارند. فقر و ذبح نكردن گوشت بعضي حيوانات مانند گاو و گوساله شايد يكي از دليل گرايش به گياهخواري به صورت ناخواسته در اين كشور است.
اما با وجود اينكه مردم هند بيشتر از غذاهاي گياهي استفاده ميكنند و اين تاحدودي نكته مثبتي محسوب ميشود اما استفاده بيش از اندازه از ادويهها، غذاهاي هندي را به غذاهاي نامناسبي براي افرادي كه مزاج گرم، بهويژه گرم و خشك دارند، تبديل كرده است زيرا مصرف غذاهاي پرادويه به دليل طبع گرمي كه دارند باعث خشكي طبع و واكنشهاي حساسيتي و گوارشي در افراد گرممزاج ميشوند. بنابراين اين غذا به دليل ادويهها و فلفل سبز موجود در آن كه همگي طبع گرمي دارند براي افراد گرممزاج مناسب نيست اما آنهايي كه مزاج سرد، بهويژه سرد و تر دارند ميتوانند از اين غذا بخورند.
- شنبه ۲۱ آذر ۹۴ | ۱۶:۴۷ ۲۳۰ بازديد
- ۰ نظر
bvbvbv
دانلود آهنگ ميثم خراط و امير Z – شكست