بشقاب مارچوبه و كدو...

مواد لازم:

1. مارچوبه: 20 شاخه
2. كدو سبز نازك: نيم كيلوگرم
3. گوجه‌فرنگي: پنج عدد قرمز و رسيده
4. لبو: پنج عدد
5. كنجد: يك قاشق غذاخوري
6. ريحان قرمز تازه: 250 گرم
7. روغن زيتون: دو قاشق غذاخوري
8. زيره: به ميزان دلخواه
9. ليموترش: به ميزان دلخواه

روش تهيه:

1. لبو‌ها را خوب بشوييد. آنها را داخل قابلمه‌ گذاشته و حداقل سه ليوان آب در آن بريزيد. بگذاريد لبوها خوب بپزند سپس آنها را از قابلمه بيرون بياوريد تا خنك شوند. اكنون نوبت مارچوبه‌هاست. آنها را خوب پاك كنيد. قابلمه را آب كرده و روي گاز بگذاريد تا بجوشد. وقتي جوش آمد كمي نمك داخل آن ريخته و مارچوبه‌ها را درسته، بدون آنكه خرد كنيد، داخل آب جوش بريزيد. به اين ترتيب ويتامين‌هاي داخل مارچوبه كمتر از بين مي‌رود.

2. بهتر است آب را قدري كم بريزيد كه بعد از نيم‌پز شدن مارچوبه، آب قابلمه هم تمام شده و ويتامين‌هايي كه از داخل مارچوبه بيرون آمده هدر نرود و دوباره به خودش برگردد. اگر دوست داريد كدو را هم به همين شكل نيم‌پز كنيد سپس آن را حلقه كنيد. كنجد و زيره را دو دقيقه تفت دهيد.

3. اكنون نوبت سرو سالاد است. لبوها را به قطري كه دوست داريد، به صورت عرضي ببريد سپس كدوها را حلقه كنيد. مارچوبه‌ها را يا به شكلي كه مي‌بينيد يا به هر شكلي كه دوست داريد روي كدوها قرار دهيد.

4. گوجه‌ها را هم يا مانند شكل يا به سليقه خودتان برش بزنيد. براي تزئين كردن نهايي بشقاب سبزيجات از ريحان قرمز و مخلوط زيره و كنجد كمك بگيريد. روي همه اين مواد روغن زيتون بريزيد. اگر دوست داشتيد، مي‌توانيد كمي ليموترش تازه روي سبزيجات بريزيد. اين مقدار مواد اوليه براي تهيه سالاد ويژه چهار نفر است.

نظر متخصص تغذيه چيست؟

بشقابي پر از آنتي‌اكسيدان

رنگ قرمز لبو و رنگ قرمز گوجه‌فرنگي نشان مي‌دهد اين دو خوراكي حاوي آنتي‌اكسيدان ليكوپن هستند. رنگ سبز مارچوبه و كدو نيز بيانگر وجود كلروفيل در اين دو سبزي است. علاوه براينكه ريحان نيز قرمز- بنفش است و اين نشان مي‌دهد حاوي آنتي‌اكسيدان آنتوسيانين است. بنابراين خوردن اين سالاد باعث تقويت سيستم ايمني بدن مي‌شود.

كنجد حاوي روغن‌هاي غيراشباع مفيد است كه همراه با روغن زيتون نياز بدن به اسيدهاي چرب مفيد غيراشباع را تامين مي‌كند. كنجد حاوي ويتامين‌هاي خانواده B است. به همين دليل خوردن آن باعث آرامش اعصاب نيز مي‌شود. همه خوراكي‌هاي بشقاب مورد نظر حاوي مقدار زيادي فيبر هستند. بنابراين با خوردن آنها حجم معده پر شده و مانع از پرخوري خواهد شد. گوجه‌فرنگي و ريحان هر دو حاوي ويتامين C هستند. بنابراين خوردن آنها در اين فصل سال، باعث حفظ لطافت پوست مي‌شود. با وجود همه ويژگي‌هاي اين سالاد، اگر دچار مشكل نفخ معده هستيد، اين سالاد را نخوريد يا لبو را از آن حذف كنيد.

نظر متخصص طب سنتي چيست؟

آرامبخشي طبيعي

مارچوبه طبيعت گرم و خشكي دارد؛ بنابراين مصرف آن بيشتر براي افرادي كه طبع سرد يا سرد و تر دارند مناسب است. اين گياه حاوي پتاسيم است. بنابراين خوردن آن به آرامش اعصاب كمك مي‌كند. مارچوبه براي پاكسازي كبد و طحال كه خودشان محل پاكسازي خون هستند، مفيد است.

مصرف مارچوبه براي درمان اختلال در قاعدگي مناسب بوده و بعد از يائسگي نيز به كنترل حالت‌هاي ناخوشايند اين دوره كمك مي‌كند. علاوه بر خوردن اين گياه به صورت آب‌پز، مي‌توان از دم‌كرده آن نيز استفاده كرد. به اين ترتيب كه 20 گرم آن را در يك ليتر آب ريخته و بگذاريد بجوشد. از اين دمنوش مي‌توانيد يك تا دو فنجان در روز بنوشيد. عصاره مارچوبه آرام‌بخش است؛ بنابراين مصرف دمنوش آن براي كنترل اعصاب نيز توصيه مي‌شود.

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد