چرا بايد مرغ بخوريم؟

گوشت مرغ، يكي از مهمترين مواد غذايي محسوب مي‌شود كه سرشار از پروتئين‌هاي مختلف است. ترديدي نيست كه مرغ جايگزيني سالم و مناسب براي گوشت قرمز مي ‏باشد.

براساس مطالعات انجام شده ، غذاهايي مثل گوشت مرغ كه سرشار از نياسين هستند مي‌توانند از بيماري‌هاي مغزي از قبيل آلزايمر جلوگيري كنند.


بيشتر افرادي كه گياه خوار نيستند ادعا مي كنند مرغ جز اصلي غذاهاي روزانه آن ها است! اين گوشت همه كاره ، مي تواند به صد روش مختلف طبخ شود ، پس هيچ وقت از خوردن آن خسته نمي شويد. مرغ حاوي مواد مغذي زياد است. مي توانيد آن را براي لاغر شدن انتخاب كرده و بهتر از مواد مغذي آن ، استفاده كنيد.

EXloxblog.comEX

مصرف گوشت مرغ در حفاظت از سيستم عصبي بدن موثر است

گوشت مرغ، يكي از مهمترين مواد غذايي محسوب مي‌شود كه سرشار از پروتئين‌هاي مختلف است. ترديدي نيست كه مرغ جايگزيني سالم و مناسب براي گوشت قرمز مي ‏باشد.

براساس مطالعات انجام شده ، غذاهايي مثل گوشت مرغ كه سرشار از نياسين هستند مي‌توانند از بيماري‌هاي مغزي از قبيل آلزايمر جلوگيري كنند.


بيشتر افرادي كه گياه خوار نيستند ادعا مي كنند مرغ جز اصلي غذاهاي روزانه آن ها است! اين گوشت همه كاره ، مي تواند به صد روش مختلف طبخ شود ، پس هيچ وقت از خوردن آن خسته نمي شويد. مرغ حاوي مواد مغذي زياد است. مي توانيد آن را براي لاغر شدن انتخاب كرده و بهتر از مواد مغذي آن ، استفاده كنيد.

افرادي كه مي ‏خواهند مقدار چربي غذاي ‏شان را كم كنند، مي ‏توانند از گوشت مرغ استفاده كنند. لخم ‏ترين قسمت گوشت مرغ، گوشت سينه‏ مي‏ باشد كه در مقايسه با ران، چربي اش نصف است.

گوشت مرغ در مقايسه با گوشت گاو، چربي اشباع كمتري دارد. در ادامه به فوايد آن اشاره مي كنيم:

منبعي سرشار از پروتئين و مناسب براي عضله سازي :
مرغ منبع خوب پروتئين بدون چربيست، به اين معني كه چربي پاييني دارد. پروتئين ، شما را براي مدت زمان طولاني سير نگه داشته و باعث كاهش وزن مي شود. در واقع هر 4 گرم گوشت مرغ به طور تمام و كمال، 86 درصد پروتئين توصيه شده در رژيم غذايي را تامين مي‌كند.

همان‏ طور كه مي ‏دانيد بدن ما انسان ‏ها از پروتئين تشكيل شده است و پروتئين ها از واحدهاي ساختماني به نام اسيد آمينه. ما اسيد آمينه ‏هاي لازم براي ساخت پروتئين‏ هاي بد‏ن‏ مان را از منابع حيواني و گياهي آن دريافت مي‏ كنيم و با آنها، پروتئين‏ مورد نياز بدن ‏مان را بازسازي مي ‏كنيم.

مطالعات نشان مي ‏دهد كه سالمندان، به مقدار كافي پروتئين مصرف نمي كنند. پروتئين براي پيشگيري از كاهش تراكم استخوان در سالمندان حائز اهميت است. البته دقت داشته باشيد كه دريافت رژيم هاي پُرپروتئين نيز پوكي استخوان را تشديد مي كند. بنابراين بايد در حد متعادل غذاهاي پروتئيني خورد.


پروتئين علاوه بر اينكه از پوكي استخوان جلوگيري مي‌كند در تقويت پوست و مو همچنين ترميم بافت‌هاي ماهيچه‌اي موثر است.

گوشت مرغ حاوي فسفر و در ساختمان دندان‌ها و استخوان‌ها نيز نقش مفيدي دارد


ويتامين‌ها و مواد معدني موجود در گوشت مرغ:
گوشت مرغ علاوه بر اينكه حاوي انواع مختلفي از ويتامين‌هاست، سرشار از ويتامين‌ها و مواد معدني مختلف نيز هست:


فسفر:
فسفر، علاوه بر اينكه به عملكرد پروتيئن‌ها براي ترميم سلول‌ها و بافت‌ها كمك زيادي مي‌كند، در ساختمان دندان‌ها و استخوان‌ها نيز نقش مفيدي را ايفا مي‌كند.


اسيد امينه تريپتوفن:
از آنجايي كه اين آمينو اسيد مهم و ضروري در افزايش سطح سروتنين در مغز موثر است به خواب راحت و مفيد كمك زيادي مي‌كند. از خواص ديگر اين ماده مي‌توان به خاصيت ضد افسردگي آن اشاره كرد كه به شادماني افراد كمك زيادي مي‌كند.

نياسين:
اين ماده حياتي در تقويت پوست، دستگاه گوارشي و سيستم عصبي موثر است و با اثري كه در تبديل غذا به انرژي دارد از بيماري‌ آلزايمر جلوگيري مي‌كند.

سلنيوم:
سلنيوم با خاصيت آنتي‌اكسيداني كه دارد با اثر بر ترميم بافت‌هاي بدن، از انواع سرطان‌ها جلوگيري مي‌كند. اين ماده همچنين به عملكرد تيروئيد نرمال و سيستم ايمني بدن كمك زيادي مي‌كند.

ويتامين B6:
اين ويتامين با اثري كه برعملكرد پروتئين‌ها و گلبول‌هاي قرمز دارد از بيماري‌هاي قلبي پيشگيري مي‌كند.


قوي كردن استخوان ها
مرغ سرشار از مواد معدني مثل كلسيم و فسفر است، و به شما كمك مي كند استخوان ها را سالم و قوي نگه داريد و همچنين شما را از پوكي استخوان دور مي كند.

كاهش استرس
مرغ وعده غذايي خوبي براي روزهاي پراسترس است، چون حاوي تريپتوفان و ويتامين B5 است كه هر دوي اين ماده ها استرس را از بين برده و به طور طبيعي باعث بالا رفتن روحيه مي شوند.

كاهش اختلالات خلقي در دوران قاعدگي
مرغ سرشار از منيزيم است، اين ماده معدني به كنترل علائم و نوسانات خلقي قاعدگي كمك مي كند.

افزايش سطح تستوسترون
مرغ براي آقايان خيلي مفيد است! آن سرشار از زينك است كه تستوسترون را بالا برده و بهداشت باروري را بهبود مي دهد.

تقويت سيستم ايمني
اين گفته ي مادربزرگ ها كه هميشه مي گويند سوپ مرغ برايمان خوب است حقيقت دارد، تحقيقات نشان داده است اين سوپ وقتي عفونت داشته باشيد با آن مبارزه كرده و سيستم ايمني را تقويت مي كند.

سلامت قلب
مرغ فشار خون و سطح كلسترول را كاهش داده و به پيشگيري از حمله قلبي كمك مي كند. همچنين گزينه سالم تري نسبت به گوشت قرمز است.

كاهش خطر بروز آرتروز
ماده معدني سلنيوم كه به فراواني در مرغ پيدا مي شود، شانس گسترش آرتروز را كاهش مي دهد. پس اگر نمي خواهيد در زمان پيري به آرتروز مبتلا شوبد مرغ بخوريد!

كمك به رشد كودكان
مرغ براي بچه ها خيلي فايده دارد چون به رشد سالم آن ها كمك مي كند.

مرغ سرشار از كلسيم و فسفر است كه شما را از پوكي استخوان دور مي كند


پيشگيري از سرطان:

مرغ منبع بسيار خوبي از ويتامين B3 (نياسين) بوده، يك ويتامين ضد سرطان مي ‏باشد. و از بيماري‌هايي كه ناشي از بالا رفتن سن است، جلوگيري مي‌كند. DNA به ويتامين B3 نياز دارد و كمبود نياسين به اندازه ‏ي كمبود ساير ويتامين‏هاي گروه B در ارتباط مستقيم با بيماري هاي ژنتيكي مي ‏باشد. مصرف 120 گرم گوشت مرغ حدود 72 درصد نياز بدن به اين ويتامين را برآورده مي ‏سازد.

نياسين به كنترل قند خون كمك مي ‏كند و فعاليت هورمون انسولين را تنظيم مي ‏كند.


پيشگيري از آلزايمر:
در مطالعات معتبري كه در مجلات مختلف پزشكي به چاپ رسيده است، آمده است كه دريافت منظم غذاهاي غني از ويتامين B3 (نياسين) مانند گوشت مرغ، از بروز بيماري آلزايمر و ديگر بيماري‏هاي شناختي مرتبط با افزايش سن جلوگيري به عمل مي‏ آورد، طوري كه افرادي كه نياسين بيشتري از غذاي ‏شان دريافت مي ‏كردند (22 ميلي گرم در روز) در مقايسه با افرادي كه نياسين كمتري (13 ميلي در روز) دريافت مي ‏كردند حدود 70 درصد احتمال ابتلا و يا پيشرفت بيماري آلزايمر در آنان كمتر بود.

متابوليسم انرژي:
مرغ فقط منبع غني از ويتامين B3 نيست، بلكه منبع خوبي از ويتامين B6 نيز مي‏ باشد. اين تركيب خوب ويتاميني B ، مرغ را به عنوان يك غذاي مفيد براي تامين انرژي سوخت و ساز (متابوليسم) بدن معرفي مي‏ كند، زيرا اين دو ويتامين ‏در واكنش هاي سوخت و ساز بدن نقش دارند. هر دوي اين ويتامين‏هاي گروه B براي توليد انرژي مهم هستند.

علاوه بر عملكرد نياسين در DNA، اين ويتامين براي تبديل پروتئين‏ ها، چربي‏ ها و كربوهيدرات‏ هاي بدن به انرژي، ضروري و لازم مي‏ باشد.

ويتامين B6 براي تجزيه و تركيب كربوهيدرات‏هاي بدن (قند و نشاسته) ضروري مي ‏باشد، مخصوصاً براي تجزيه گليكوژن (فرم ذخيره اي قندها در سلول‏ هاي ماهيچه ‏اي و كبد).

120 گرم گوشت مرغ حدود 32 درصد از نياز ما به ويتامين B6 را برطرف مي ‏سازد.


سلامت قلب و عروق:
B6 علاوه بر شركت در متابوليسم انرژي كه در قسمت بالا توضيح داده شد، در ساخت مولكول ‏هاي فعال زيادي نيز نقش دارد. وقتي سطح B6 سلول‏ ها كافي نباشد، توانايي گروه‏ هاي متيل نيز كاهش مي‏ يابد. يكي از نتايج فقدان گروه متيل اين است كه مولكول ‏هايي كه بايد به طور طبيعي به مولكول ‏هاي ديگري تبديل شوند، نه تنها تغيير نمي ‏كنند، بلكه روي هم انباشته مي‏ شوند. يكي از اين مولكول‏ها هموسيستئين است كه اگر سطح آن در رگ‏ هاي خوني افزايش ‏يابد، موجب آسيب به ديواره ‏ي رگ‏ ها مي ‏شود.

گوشت مرغ همچنين يك منبع خوب سلنيوم مي‏ باشد. سلنيوم براي سلامتي انسان يك اهميت ويژه و اساسي دارد. سلنيوم يكي از اجزاي بسيار مهم واكنش‏هاي متابوليكي در بدن مي‏ باشد كه عبارتند از متابوليسم هورمون ‏هاي تيروئيدي ، سيستم دفاعي آنتي اكسيداني و سيستم ايمني در بدن محسوب مي شود. سلنيوم موجود در مرغ مي‌تواند به تحريك DNA كمك كند كه تحريك آن، در احياي سلول‌هاي آسيب‌ ديده و همچنين زدودن و رفع سلول‌هاي غيرعادي در بدن نقش دارد. اين ماده، در پيشگيري از سرطان نيز موثر است و به سلول‌هاي غيرعادي اجازه رشد و تكثير نمي‌دهد.

مطالعات گوناگون نشان داده است كه بين بروز سرطان ‏ها و دريافت سلنيوم يك ارتباط مهم وجود دارد. سلنيوم مانع سرطان مي ‏شود.

مصرف 120 گرم گوشت مرغ 40 درصد نياز روزانه ي بدن به سلنيوم را بر طرف مي ‏سازد.

نياسين در گوشت مرغ به كنترل قند خون كمك مي ‏كند و فعاليت هورمون انسولين را تنظيم مي ‏كند


نكاتي جالب در مورد گوشت مرغ
مرغ خام را به صورت فريزر شده مي‌توان تا دو سال در يخچال نگهداري كرد و از آنجايي كه گوشت مرغ 2 يا 3 حلقه چربي اشباع نشده دارد در مقايسه با گوشت قرمز بسيار مفيدتر است.


گوشت مرغ يكي از كم خطرترين گوشت‌ها به شمار مي‌آيد زيرا، در بين افراد به ندرت ديده شده كه كسي به اين گوشت آلرژي داشته باشد. قسمت‌هاي داخلي مرغ از قبيل جگر و قلب آن نيز سرشار از مواد مغذي بوده كه به مصرف آنها توصيه زيادي شده است.


موارد پيشنهادي در رابطه با گوشت مرغ
در رستوران‌ها، گوشت مرغ يكي از غذاهايي است كه بدون استثنا يافت مي‌شود و فوايد زيادي دارد.

در زير مواردي به عنوان پيشنهاد آورده شده است كه بهتر است در صورت تمايل به آن عمل كنيد:

از آنجايي كه گوشت مرغ نسبت به گوشت‌هاي ديگر در همه جا به فراواني يافت مي‌شود اگر موارد بهداشتي آن را رعايت نكنيد به بيماري‌هاي خطرناكي مبتلا مي‌شويد پس بعد از تماس با گوشت مرغ خام، دست‌هاي خود را با آب و صابون بشوييد.

با اين حال پوست مرغ داراي مقدار زيادي چربي اشباع است كه براي بدن مضر است و به همين دليل قبل از پخت، بايد پوست آن را كاملا جدا كرد. در حال حاضر اكثر مرغ هايي كه به بازار عرضه مي‌شوند هورمون‌هاي خطرناكي را در خود دارند، سعي كنيد از مرغ هايي استفاده كنيد كه هورمون كمتري را با خود دارند مثل مرغ هاي خانگي.


قبل از مصرف براي ترد شدن و خوش طعم شدن آن را در ماست يا آبليمو بخوابانيد و در دمايي كه سردتر از دماي اتاق است نگهداري كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد