شامي سنتي‌ با طعمي مدرن...

شامي آرد نخودچي شايد يكي‌ از قديمي‌ترين غذا‌هايي‌ باشه كه به "سبد غذا يي ايران" تعلق داره، حتا ناصرالدين شاه هم وقتي‌ از اونهمه چلو خورشت و چلو كباب خسته ميشد، دستور ميداد كه براش شامي آرد نخود چي‌ درست كنند كه بريزه توي اون شكمِ بي‌ هنرِ پيچ پيچش
دستور‌هاي زيادي از شامي آرد نخودچي اينطرف و اون‌طرف ديده بودم و امتحان كرده بودم كه همه شون خشك و گلوگير بود، چرا كه همه شون دو سوم از مقدار گوشت را، آرد نخود چي‌ توصيه كرده بودند. اما من "مقدار مواد لازم" در زير را بيشتر مي‌پسندم.

مواد لازم براي دو نفر:

- چهار صد گرم گوشت چرخ كرده كم چربي‌ .

- صد گرم (فقط صد گرم، يعني‌ فقط يك چهارم وزن گوشت) آرد نخودچي.

- يك عدد پياز درشت رنده شده.

- يك عدد زرده (فقط زرده) تخم مرغ.

- نمك، فلفل و زرد چوبه.

- نصف پيمانه آب كه در آن يك قاشق چايخوري جوش شيرين حل شده باشد.

طرز تهيه:


پياز رنده شده را حتما قبل از اضافه كردن به مايه ي شامي، در روغن تفت بدين و معجزه ش را از نظر مزه ببينيد. اين روش را حتا براي انواع كتلت و بيف، بكار ببريد. هيچ چيز بدمزه تر از پيازِ خامي نيست كه به زير دندان بياد.

مواد لازم ذكر شده را با هم مخلوط كنيد و به خوبي ورز دهيد.
از مايه‌اي كه بدست آمده گلوله‌هايي‌ به اندازه ي كمي‌ درشت تر از يك گردو برداريد و آنرا روي يك سلفون با انگشتان خيس، به شكل‌هاي غير منظم پخش كنيد. به فكر اين نباشيد كه حتما بايد گرد بشه، در هيچ كتابي‌ نوشته نشده كه شامي بايد گرد باشه، بلكه شكل‌هاي نا منظم و Rustic شكل بهتري به ظرف غذا ميده.

اون سوراخ وسط شامي هم براي قشنگي‌ نيست، بلكه غير از اينكه شامي را مغز پخت مي‌كند، مانع از برجسته شدنِ وسط شامي مي‌شه. از روي ساعت، فقط سه دقيقه هر طرف آنرا در روغني كه بخوبي داغ شده، سرخ كنيد. بيشتر از يكبار شامي‌ها را در روغن زير و رو نكنيد تا سطحِ خوشرنگي پيدا كنند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد