طرز تهيه حلواي زنجبيلي


اين نوع حلوا از جمله حلواهاي سنتي مناطق سردسيري شمالي كشور و در واقع منطقه َآذربايجان است و به دليل وجود زنجبيل در مواد آن، بسيار مقوي و گرم است، در نتيجه مصرف آن در ايام ماه رمضان توصيه مي‌شود زيرا نه تنها باعث افزايش قند خون شده بلكه تقويت‌كننده معده و ضدنفخ است.

به عبارت ديگر زنجبيل براي سيستم گوارشي بدن بسيار مفيد شناخته شده است. لازم به ذكر است، در اين حلوا برخلاف حلواهاي رايج، به جاي زعفران، از زنجبيل استفاده مي‌شود.

مواد لازم براي 6 نفر:

روغن جامد 50 گرم
كره 100 گرم
آرد گندم 2 پيمانه
پودر قند 2 پيمانه
پودر زنجبيل يك قاشق غذاخوري سرپر


طرز تهيه:
ابتدا روغن و كره را در قابلمه‌اي كه بهتر است تفلون و نچسب باشد بريزيد و روي شعله ملايم اجاق‌گاز قرار دهيد تا روغن و كره آب شود. سپس آرد را كم‌كم به مخلوط روغن اضافه كرده و مرتب هم بزنيد تا خوب سرخ شود.

نكته:
براي اطمينان از كافي‌بودن ميزان سرخ‌شدن آرد، چند قاشق آب داخل يك نعلبكي بريزيد و به وسيله قاشق مرباخوري كمي از خمير آرد سرخ‌شده را در داخل آب قرار دهيد. اگر به محض قرارگرفتن خمير در آب حباب‌هايي از كنار آن خارج شد و صداهايي به گوش رسيد، اين نشانه كافي‌بودن ميزان سرخ‌شدن آرد است.

بعد از سرخ‌شدن آرد، ظرف را از روي شعله اجاق‌گاز برداشته و در كناري قرار دهيد.
حالا پودر قند را به آن اضافه كرده و با قاشق خوب هم بزنيد تا خمير آردي شيرين شود. در پايان زنجبيل را هم اضافه كنيد و دوباره مواد را با هم خوب مخلوط كنيد. پس از اينكه آرد، روغن، خاك‌قند و زنجبيل به‌طور كامل با هم مخلوط شدند و خمير حلوا به صورت يكدست آماده شد، آن را داخل بشقاب گرد بزرگي ريخته و سطح آن را با ضربات قاشق صاف كنيد تا قطري يكسان در همه‌جا پيدا كند، در ضمن به اين ترتيب مواد خمير، كاملا به هم چسبيده و فشرده مي‌شود (اين كار را با دست نيز مي‌توانيد انجام دهيد).

سپس بشقاب حلوا را كناري بگذاريد تا سرد شود. پس از سردشدن آن را توسط چاقوي بزرگي به مربع‌ها يا مستطيل‌هاي تقريبا هم‌اندازه بريده و هريك از برش‌ها را به صورت جداگانه سرو كنيد. البته براي تزئين روي اين حلوا، از مخلوط هل و خاك‌قند استفاده مي‌شود. سپس مقداري از خاك‌قند و 3 عدد هل كوبيده‌شده را با هم مخلوط كرده و در پايان روي حلوا بريزيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد