آموزش كباب ترش

از غذاهاي اصيل و محشر ايراني مربوط به سرزمين‌هاي سبز شمال كشور كه در گويش محلي به آن ترش‌كباب يا گردو كباب هم مي‌گويند.

مناسب براي :4 نفر

زمان آماده سازي : بيش از 1 ساعت

خاطرات مسافرت به شمال كشور همراه با طعم اين كباب خوشمزه، رنگ و بوي ديگري مي‌گيرد. اين كباب كه با آب انار، رب انار و گردو مزه‌دار مي‌شود طعمي نسبتاً ترش و مطبوع دارد.

شمالي‌هاي عزيز از سبزي معطر "خالواش" در اين كباب استفاده مي‌كنند. اگر در دسترس نداريد از گشنيز و جعفري استفاده كنيد. آب انار براي رقيق كردن مواد است و ترش كردن كباب است كه اگر دسترستان نبود مي‌توانيد حذف كنيد يا اينكه از گوجه رنده شده به‌جاي آن استفاده كنيد.

بهتر است گوشتي كه براي تهيه اين كباب (و كباب‌هاي ديگر) استفاده مي‌كنيد تازه نباشد چون در اين‌صورت كباب شما سفت مي‌شود. بهترين كار اين است كه گوشت تازه را در دماي پائين (نزديك صفر درجه) به مدت 1 تا 2 روز در ظرف دربسته در يخچال نگهداري كنيد تا به اصطلاح گوشت بيات و نرم شود.

نمك را به هيچ‌وجه در زمان مزه‌دار كردن به گوشت اضافه نكنيد وگرنه كباب آبداري نخواهيد داشت؛ بهترين زمان براي اضافه كردن نمك بعد از كباب كردن و زمان سرو است.

چون سس اين كباب داراي رب انار و گردو است روي شعله زود مي‌سوزد پس با شعله ملايم و با فاصله كافي از آتش آن را كباب كنيد.

مواد لازم براي كباب ترش:

گوشت فيله : 1 كيلو

پياز متوسط : 2 عدد

گردو آسياب‌شده : 8 قاشق غذاخوري

رب انارترش : 6 قاشق غذاخوري

گشنيز خردشده : 2 قاشق غذاخوري

جعفري خردشده : 2 قاشق غذاخوري

نمك و فلفل : به ميزان لازم

طرز تهيه كباب ترش:

گوشت فيله بيات شده را به تكه‌هايي به اندازه انگشت سبابه خرد مي‌كنيم. (مي‌توانيد گوشت را قبل از اين مرحله كمي بكوبيد، اما معمولا كوبيدن براي گوشت فيله پيشنهاد نمي‌شود چون گوشتي بسيار لطيف است)

پيازها را ريز رنده مي‌كنيم و با گردوي آسياب‌شده، رب‌انار،‌آب انار و گشنيز و جعفري كه ريز خرد شده مخلوط مي‌كنيم و گوشت را با اين مواد مخلوط كرده و در ظرف دربسته حدود 10 ساعت در يخچال مي‌گذاريم تا گوشت ترد شود.

گوشت را با موادي كه به آن چسبيده به سيخ كشيده و روي زغال با آتش ملايم با فاصله كباب كنيد تا مغزپخت شود و آبدار باشد ولي نسوزد.
اگر نمي‌توانيد بساط منقل و آتش راه بيندازيد گوشت را داخل سيخ‌هاي چوبي كه نيم ساعت در آب خيس داده‌ايد كرده و روي سيني فر كه كمي چرب شده با حرارت 200 درجه قرار دهيد. حواستان به آن باشد كه سيخ را برگردانيد كه نسوزند. زمان پخت بسته به تكه‌هاي گوشت و نوع فر شما متفاوت است.

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد