مواد اوليه براي خمير :
مايه خمير | يك و نيم قاشق غذاخوري |
آب گرم | يك چهارم پيمانه |
شير گرم | نصف پيمانه |
شكر | 3 قاشق غذا خوري |
كره | يك چهارم پيمانه (گرم شده در دماي آشپزخانه ) |
نمك | 1 قاشق چايخوري |
پودر هل | 1 قاشق چايخوري |
تخم مرغ | 2 عدد |
پودر پوست پرتقال يا ليموي خشك شده | 2 قاشق چايخوري |
آرد | 5 ليوان |
مواد اوليه براي خمير :
مايه خمير | يك و نيم قاشق غذاخوري |
آب گرم | يك چهارم پيمانه |
شير گرم | نصف پيمانه |
شكر | 3 قاشق غذا خوري |
كره | يك چهارم پيمانه (گرم شده در دماي آشپزخانه ) |
نمك | 1 قاشق چايخوري |
پودر هل | 1 قاشق چايخوري |
تخم مرغ | 2 عدد |
پودر پوست پرتقال يا ليموي خشك شده | 2 قاشق چايخوري |
آرد | 5 ليوان |
مواد لازم براي داخل خمير:
آلبالوي خشك يا ذغال اخته خشك شده (بدون هسته ) | سه چهارم ليوان |
كره نرم شده | 2 قاشق غذا خوري |
آرد | 2 قاشق غذا خوري |
بادام | سه چهارم ليوان |
شكر | 3 قاشق غذا خوري |
پوست ليمو | 1 قاشق چايخوري |
مواد لازم براي شهد:
پودر شكر | نصف ليوان |
آبليمو | 1 قاشق غذا خوري |
آب | 4 قاشق غذا خوري يا ... در حدي كه شهد غليظ شود |
هل | نصف قاشق چايخوري |
طرز تهيه :
قبل از شروع به كار از تاريخ مصرف مخمر (مايه خمير) اطمينان حاصل كنيد در صورتي كه مخمر تازه نباشد خمير پف نمي كند و مواد هدر مي رود.
_ مخمر + آب ----> 2 دقيقه بماند. (مرحله 1 )
_ شير + شكر + كره + نمك + هل + تخم مرغ + پودر پوست پرتقال + 2 پيمانه آرد + مخلوط مرحله 1 ----> خوب با چنگال هم بزنيد و نيم ساعت صبر كنيد تا حبابهايي ايجاد شود. (مرحله 2 )
_ مخلوط( مرحله دو ) + آرد باقي مانده ، خوب تا سه دقيقه ورز دهيد و محكم به خمير ضربه بزنيد اگر خمير به دست ميچسبد باز هم آرد اضافه كنيد . وقتي مثل يك توپ شد در ظرف گذاشته و با حوله يا نايلكس روي آنرا بپوشانيد. (مرحله 3 )
_ خمير به مدت 2 ساعت در دماي آشپزخانه استراحت كند تا حچمش دو برابر شود. (مرحله 4)
_ در فاصله ور آمدن خمير شهد را تهيه كنيد. (مرحله 5)
_ بادام را در آب به مدت سه دقيقه خيس كنيد بعد از آب خارج كرده با مولينكس خرد كنيد طوري كه زياد خرد نشود و خرده هاي آن در ابعاد متفاوت باشد. (مرحله 6)
_ بادام + آلبالوي خشك بدون هسته + شكر + آرد + كره مخلوط كرده و در يخچال بگذاريد . (مرحله 7)
_ حجم خمير كه دو برابر شد ، فر را بابيشترين درچه روشن و بعداز 5 دقيقه روي درجه مورد نظر ( 350 F ) تنظيم كنيد. (مرحله 8)
_ روي ميز تميزي آرد بپاشيد و خمير را به قطر نيم سانتي متر و مستطيل شكل باز كنيد بعد روي آن مايه ( مرحله 7 ) را بريزيد وبعد به درازا رول كنيد و از درازا خمير را با كارد نصف كرده و به صورت دو نوار دور هم پيچيده و دو سر آنرا به هم وصل كنيد تا به شكل حلقه در آيد. (مرحله 9 )
روي حلقه را بابرس زرده زده شده بماليد و حلقه را در سيني فر و در پنجره وسط با حرارت 350 درجه فارنهايت به مدت 30 دقيقه بگذاريد و بعد فر را خاموش و سريع در قسمت گرمكن فر بگذاريد و درب را آنرا بسته و فرصت طلايي شدن به روي نان را بدهيد اگر فر گرمكن ندارد از گريل استفاده كنيد ولي مواضب باشيد كه روي نان نسوزد از كنار فر تكان نخوريد و با نگاه كردن زمان مناسب را تشخيص دهيد. (مرحله 10 )
_ بعد از در آوردن نان از فر شهد را روي نان بريزيد تا به خورد نان برود .
- شنبه ۲۱ آذر ۹۴ | ۱۶:۴۷ ۲۷۵ بازديد
- ۰ نظر