خيار و گوجه فرنگي جز سبزيجات پرطرفدار تابستاني هستند كه منبع غني از ويتامين C محسوب مي شوند و خواص ضد عفوني دارند.
200 گرم سالاد گوجه فرنگي و خيار بيش از يك سوم نياز روزانه بدن به ويتامين C را تامين مي كند. اين ويتامين همچنين آنتي اكسيداني قوي است كه به بدن براي مقابله با راديكال هاي آزاد كه عامل پيري هستند كمك مي كند.
ويتامين ها
گوجه فرنگي و خيار علاوه بر ويتامين C حاوي ويتامين هاي گروه B ، ويتامين E و كاروتن ( به خصوص در گوجه فرنگي) هستند.
سرشار از عناصر كمينه و مواد معدني
اين سبزيجات همچنين منبع غني پتاسيم، منيزيوم، روي، فسفر، آهن و مس هستند كه كه در تعادل بدن نقش داشته و به حفظ اندام متعادل كمك مي كنند.
محافظت نسبت به سرطان و بيماري هاي قلبي
گوجه فرنگي حاوي ليكوپن و بتاكاروتن است كه آنتي اكسيدان هايي قوي محسوب مي شوند و در پيشگيري از ابتلا به بسياري از سرطان ها و بيماري هاي قلبي عروقي نقش دارند. پوست گوجه فرنگي همچنين پروتئيني به نام پروكسيداز دارد كه مي تواند كلسترول خون را كاهش دهد.
مفيد براي تناسب اندام
گوجه فرنگي و خيار سرشار از آب هستند و كالري چنداني نيز ندارند. به علاوه، خيار حالت سيركنندگي بسيار بالايي دارد و حالت تردي اش فرد را وادار مي كند تا به خوبي آن را بجود. خوردن اين سبزيجات در ابتداي غذاخوردن باعث احساس سيري و تمايل كمتر به غذا خواهد شد.
چند نكته در مورد نگهداري بهتر خيار و گوجه فرنگي
گوجه فرنگي:
- گوجه فرنگي را در دماي محيط نگهداري كنيد.
- هيچ گاه آن را در يخچال نگذاريد زيرا سرما كيفيت مزه آن را خراب مي كند.
- از قرار دادن گوجه فرنگي نزديك پنجره اجتناب كنيد زيرا تغيير دما باعث شل شدن آن مي شود.
- هنگام مصرف آن را بشوييد.
- دمگل گوجه فرنگي را پس از شستن جدا كنيد.
خيار:
- خيار را در محيط خنك نگهداري كنيد.درجه مناسب براي اينكه همواره ترد بماند 15 درجه سانتي گراد است. خيار را در كيسه سبزيجات بگذاريد و طي 2 تا 3 روز مصرف كنيد. خيار خوب كاملا سبز، براق، سفت و بدون چروك هستند.
- خيار را پوست نگيريد. پوست خيار حاوي تركيبات آنتي اكسيداني به نام فنوليك است. اگر خيار بدون مواد شيميايي پرورش داده شود پوست آن بي خطر است و ظاهري زيباتر نيز دارد.
- اگر خيار را پوست نگيريد هضم راحت تري دارد. پوست خيار حاوي پپسين است كه هضم را تسهيل مي كند. به همين دليل است كه معمولا در ابتداي غذا مصرف مي شود چرا كه سبب ترشح شيره گوارشي خواهد شد. به علاوه خيار منبع غني از فيبرهاي غذايي است كه عملكرد روده ها را بهتر مي كند.
ويتامين ها
گوجه فرنگي و خيار علاوه بر ويتامين C حاوي ويتامين هاي گروه B ، ويتامين E و كاروتن ( به خصوص در گوجه فرنگي) هستند.
سرشار از عناصر كمينه و مواد معدني
اين سبزيجات همچنين منبع غني پتاسيم، منيزيوم، روي، فسفر، آهن و مس هستند كه كه در تعادل بدن نقش داشته و به حفظ اندام متعادل كمك مي كنند.
محافظت نسبت به سرطان و بيماري هاي قلبي
گوجه فرنگي حاوي ليكوپن و بتاكاروتن است كه آنتي اكسيدان هايي قوي محسوب مي شوند و در پيشگيري از ابتلا به بسياري از سرطان ها و بيماري هاي قلبي عروقي نقش دارند. پوست گوجه فرنگي همچنين پروتئيني به نام پروكسيداز دارد كه مي تواند كلسترول خون را كاهش دهد.
مفيد براي تناسب اندام
گوجه فرنگي و خيار سرشار از آب هستند و كالري چنداني نيز ندارند. به علاوه، خيار حالت سيركنندگي بسيار بالايي دارد و حالت تردي اش فرد را وادار مي كند تا به خوبي آن را بجود. خوردن اين سبزيجات در ابتداي غذاخوردن باعث احساس سيري و تمايل كمتر به غذا خواهد شد.
چند نكته در مورد نگهداري بهتر خيار و گوجه فرنگي
گوجه فرنگي:
- گوجه فرنگي را در دماي محيط نگهداري كنيد.
- هيچ گاه آن را در يخچال نگذاريد زيرا سرما كيفيت مزه آن را خراب مي كند.
- از قرار دادن گوجه فرنگي نزديك پنجره اجتناب كنيد زيرا تغيير دما باعث شل شدن آن مي شود.
- هنگام مصرف آن را بشوييد.
- دمگل گوجه فرنگي را پس از شستن جدا كنيد.
خيار:
- خيار را در محيط خنك نگهداري كنيد.درجه مناسب براي اينكه همواره ترد بماند 15 درجه سانتي گراد است. خيار را در كيسه سبزيجات بگذاريد و طي 2 تا 3 روز مصرف كنيد. خيار خوب كاملا سبز، براق، سفت و بدون چروك هستند.
- خيار را پوست نگيريد. پوست خيار حاوي تركيبات آنتي اكسيداني به نام فنوليك است. اگر خيار بدون مواد شيميايي پرورش داده شود پوست آن بي خطر است و ظاهري زيباتر نيز دارد.
- اگر خيار را پوست نگيريد هضم راحت تري دارد. پوست خيار حاوي پپسين است كه هضم را تسهيل مي كند. به همين دليل است كه معمولا در ابتداي غذا مصرف مي شود چرا كه سبب ترشح شيره گوارشي خواهد شد. به علاوه خيار منبع غني از فيبرهاي غذايي است كه عملكرد روده ها را بهتر مي كند.
- شنبه ۲۱ آذر ۹۴ | ۱۶:۴۷ ۲۶۹ بازديد
- ۰ نظر