فوت و فن هاي مرباي خوش طعم و خوش رنگ


براي طبخ مربا، ۷ نكته كليدي وجود دارد :
۱ - از هر قابلمه‌اي مي‌توانيد براي پخت مربا استفاده كنيد فقط قبل از شروع، لازم است مقداري آب در آن بجوشانيد و خالي كنيد. سپس قابلمه را خالي روي اجاق بگذاريد تا آبش كاملاً تبخير شود سپس آن را از روي حرارت برداريد تا سرد شود و سپس مراحل پخت مربا را آغاز كنيد. به اين ترتيب قابلمه شما از هر آلودگي عاري بوده و امكان فساد مربايتان به حداقل ممكن مي‌رسد. يادتان باشد كه درب قابلمه حتماً فلزي باشد و از قابلمه‌هايي كه درب آن‌ها شيشه‌اي است، استفاده نكنيد. اين كار در بهبود كيفيت مرباي پخته شده موثر است.


۲ – براي هم زدن و ريختن مربا در ظروف ديگر، بهتر است از قاشق چوبي يا استيل استفاده كنيد. اين قاشق هم حتماً بايد تميز و خشك باشد زيرا در غير اين صورت مربا كپك خواهد زد.


۳ -

EXloxblog.comEX


براي طبخ مربا، ۷ نكته كليدي وجود دارد :
۱ - از هر قابلمه‌اي مي‌توانيد براي پخت مربا استفاده كنيد فقط قبل از شروع، لازم است مقداري آب در آن بجوشانيد و خالي كنيد. سپس قابلمه را خالي روي اجاق بگذاريد تا آبش كاملاً تبخير شود سپس آن را از روي حرارت برداريد تا سرد شود و سپس مراحل پخت مربا را آغاز كنيد. به اين ترتيب قابلمه شما از هر آلودگي عاري بوده و امكان فساد مربايتان به حداقل ممكن مي‌رسد. يادتان باشد كه درب قابلمه حتماً فلزي باشد و از قابلمه‌هايي كه درب آن‌ها شيشه‌اي است، استفاده نكنيد. اين كار در بهبود كيفيت مرباي پخته شده موثر است.


۲ – براي هم زدن و ريختن مربا در ظروف ديگر، بهتر است از قاشق چوبي يا استيل استفاده كنيد. اين قاشق هم حتماً بايد تميز و خشك باشد زيرا در غير اين صورت مربا كپك خواهد زد.


۳ - مربا را در ظروف شيشه‌اي كه از قبل مدتي در آب جوش قرار داده شده‌اند، بريزيد. البته بعد از مرحله جوشاندن ظروف، بهتر است آن‌ها را در سيني فر به مدت ۱۰ دقيقه با دماي ۱۸۰ درجه سانتي‌گراد قرار دهيد تا عاري از هر ميكروبي شوند و امكان كپك زدن مربا به حداقل برسد.


۴ - براي شيرين كردن مربا مي‌توانيد به جاي شكر سفيد، از شكر قهوه‌اي استفاده كنيد. شيره خرما، توت و ريختن ميوه‌هاي شيريني مانند انواع توت در مرباي توت‌فرنگي يا انبه در مربايي مانند مرباي پرتقال، طعم شيريني به آن خواهد داد. يادتان باشد ريختن شكر زيادي در مربا، باعث شكرك زدن آن مي‌شود، بنابراين به مقدار شكري كه در مربا مي‌ريزيد، دقت كنيد.


۵ - وقتي مربا پخته شد، آن را در ظروفي كه مي‌خواهيد مربا را در آن نگهداري كنيد، بريزيد و توجه داشته باشيد كه ظرف كاملاً پر شود. سپس در ظروف را بگذاريد و آن‌ها را برعكس كنيد تا هوا خارج و در آن محكم بسته شود. بعد از خنك شدن، ظرف مربا را در يخچال بگذاريد.


۶ - براي آنكه مربا كيفيت بهتري پيدا كند، بهتر است شكر را چند ساعت ( تقريباً ۱۰ ساعت ) با تكه‌هاي ميوه مخلوط كنيد. به اين مرحله «شكرپاش كردن» گفته مي‌شود كه براي بسياري از مرباها مي‌توان آن را انجام داد.


۷ - هرگز براي ترد شدن تكه‌هاي ميوه، از آب آهك استفاده نكنيد زيرا مصرف چنين مرباهايي براي افراد، به خصوص كودكان و زنان باردار خطرناك است.

اگر اضافه وزن داريد
بهتر است اين مربا را كمتر بخوريد زيرا مملو از قند است و باعث دريافت كالري مي‌شود. در صورت تمايل، مي‌توانيد ۲ تا ۳ قاشق چاي‌خوري از اين مربا را روي ۲ تا ۳ برش نان برشته سبوس‌دار بريزيد تا مقدار كالري دريافتيتان محدودتر شود.

اگر ديابت داريد
بهتر است مقدار مربايي كه ميل مي‌كنيد، بسيار محدود باشد و با توصيه متخصص، مقداري از آن را ميل كنيد. البته ناني كه همراه مربا ميل مي‌كنيد، بهتر است كه نان جو باشد و براي تهيه مربا نيز از شكر قهوه‌اي استفاده كنيد.

اگر لاغر هستيد
مربا را با ۲ تا ۳ قاشق مرباخوري خامه يا كره ميل كنيد و برش‌هاي نانتان از آرد گندم كامل و تهيه شده از چند غله باشد. در ضمن، بهتر است آن را با يك ليوان شير كاكائو ميل كنيد تا صبحانه تان كالري بيشتري داشته باشد و به افزايش وزن شما كمك كند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد